Folsyra

WellAware folsyra innehåller 180 st minitabletter som är lätta att svälja, där en dos av 2 tabletter ger 500 µg folsyra. Folsyra är en form av det vattenlösliga vitaminet B9 som har betydelse för många viktiga processer i kroppen.

Folsyra bidrar bland annat till normal blodbildning och spelar en roll för celldelningsprocessen. En av de mest omtalade funktionerna av vitaminet är att det bidrar till vävnadstillväxt hos gravida kvinnor som då minskar risken fosterskador. Eftersom folsyra har en roll i celldelningen så är det extra viktigt att få i sig tillräckligt under de allra första stadierna i fosterutvecklingen när många nya celler ska bildas.

Vidare bidrar folsyra till normal homocysteinomsättning och aminosyrasyntes. Det är även ett ämne som bidrar till normal funktion av immunsystemet, vår psykologiska funktion och bidrar till att minska trötthet och utmattning.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Dosering: 2 tabletter (500 mikrogram folsyra, 250% av DRI*)

Ingredienser: Folsyra/vitamin B9 (Petroylmonoglutaminsyra), stabiliseringsmedel fri från soja, gluten och palmolja: Veg. E470b, E460, E953.

Kosttillskott. Rekommenderad dos bör inte överskridas. Bör inte ersätta en varierad kost. Förvaras oåtkomligt för barn

*DRI = Dagligt rekommenderat intag.

KOSTTILLSKOTT

Produkten är ett kosttillskott och bör ej användas som ett alternativ till en varierad kost och en hälsosam livsstil. Överskrid ej rekommenderad dos.

Förvaras tort, svalt och väl förslutet, utom räckhåll för små barn. 

16,00 €
Please select variants first